Oświadczenie Louisa van Gaala

628-390-vangaal-16

„Prowadzenia Manchesteru United było dla mnie zaszczytem. Praca tutaj była spełnieniem moich osobistych ambicji.

Jestem dumny, że pomogłem klubowi w zdobyciu dwunastego Pucharu Anglii. W trakcie swojej kariery zdobyłem 20 pucharów, jednak FA Cup to historyczne rozgrywki, które na zawsze zapiszą się w mojej pamięci.

Jestem zawiedziony, że nie będę mógł wypełnić 3-letniego planu. Uważam, że zbudowałem fundamenty, które w przyszłości pomogą klubowi w osiąganiu jeszcze lepszych wyników.

Mam nadzieję, że sukces w FA Cup dał fanom Manchesteru United nadzieję na lepszą przyszłość.

Byłem menadżerem w Holandii, Hiszpanii i Niemczech, jednak zawsze chciałem prowadzić angielski klub i stać się częścią angielskiej kultury. Udało mi się je zrealizować te marzenie i czułem się z tym fantastycznie.

Dziękuje piłkarzom i życzę im wszystkiego najlepszego. Dobrze mi się z nimi pracowało, a liczba młodych piłkarzy, którzy weszli do pierwszego zespołu jest dla mnie wspaniałą nagrodą. Będę obserwował ich rozwój w najbliższych latach.

Dziękuje właścicielom i zarządowi Manchesteru United za umożliwienie mi spełnienia swojego marzenia.

Dziękuje również fanom klubu, którzy udowodnili, że są najlepszymi fanami na świecie.

Mam dług wdzięczności wobec członków sztabu szkoleniowego, którzy pomagali mi w pracy.

Jestem wdzięczny każdemu – członkom zespołu naukowego, członkom sztabu medycznego, osobom odpowiedzialnym za nasze stroje, administracji, biuru prasowemu, pracownikom akademii, pracownikom odpowiedzialnym za stan boiska i wszystkim, którzy wspierali mnie w trakcie mojej pracy. Nigdy w ciągu mojej 25-letniej kariery nie wspierało mnie tak wiele osób.

Na koniec chciałbym podziękować Sir Alexowi Fergusonowi i Sir Bobby’emu Charltonowi, którzy sprawiali, że Old Trafford stało się moim drugim domem.”

Źródło:

ManUtd.com